POTOM 2, terug in de VBHKAZ in Doorn

By 5 oktober 2024Nieuws

Eind augustus heeft POTOM (Praktische Opleiding Tot Officier der Mariniers) 2 (1974-1975) na een gedegen voorbereiding een bezoek gebracht aan waar het in augustus 1974 allemaal begon. Na 50 jaar weer bij elkaar voor het 10e lustrum! Uit heel Nederland en uit het buitenland kwamen ze bij elkaar. Er is zelfs een zoektocht opgezet om ‘verloren’ POTOM-genoten op te sporen. Deze werd via het WJB-netwerk al snel gevonden. Ook mentor POTOM 2, Dries Knoppien was aanwezig om nog één keer exercitie les te geven. Een groot succes, mede omdat een kijkje genomen werd in de VBHKAZ Doorn. Een fantastische reünie!

 

Een reünie met je POTOM genoten, dan wil je natuurlijk het liefste terug naar de kazerne waar het ooit begonnen is, de VBHKAZ in Doorn. Dat was een stevige uphill battle om daar weer te mogen rondlopen als oud-officier, maar ze hebben uiteindelijk de poort van het zwaarbewaakte fort open gekregen. Mede dankzij Edwin Mutsaars, Hoofd Algemene Dienst (Eerste Officier) van de Van Braam Houckgeestkazerne, heeft POTOM 2 een fantastische dag gehad. Uiteraard is er veel veranderd sinds 1974, maar het exercitieterrein, enkele barakken, het restaurant en de Longroom waren nog goed herkenbaar.

De organisatoren van deze reünie hebben een aantal van hun buddy’s van de toegevoegde waarde van de WJB kunnen overtuigen en zijn direct lid gemaakt😊. Ook voor hen is duidelijk geworden dat de WJB niet alleen een reünisten vereniging is, maar ook een geweldige NETWERK club is die van toegevoegde waarde is voor oud én jong! De leden ontmoeten elkaar tijdens inspirerende activiteiten (VKT-meetings zoals bedrijfsbezoeken, pop-up meetings over actuele onderwerpen, Battlefield tours etc.), delen verhalen, wisselen kennis en ervaringen uit, ondersteunen elkaar en werken daar waar mogelijk samen en creëren op deze wijze bruggen met de maatschappij. Wij denken mee over de toekomst van het Korps Mariniers en adviseren, inspireren en verbinden.

De WJB heeft er dankzij deze ontspannen reünie een aantal nieuwe leden bij gekregen. De ‘mannen’ zijn meer dan enthousiast geworden en hebben afgesproken om in het kader van VERBONDENHEID vaker bij elkaar te komen.

Ook een samenkomst of reünie met jouw ARO/KIM/KLAS/POTOM-genoten organiseren?? We zijn jou graag van dienst. Met behulp van ons secretariaat zetten we graag samen met jou een mooie dag in elkaar. Mail voor meer info, secretariaat@korpsmariniers-wjb.nl

Je kunt natuurlijk ook met jouw club, een van onze VKT-meetings bijwonen en er direct een geweldige reünie van maken. Wensen? Laat het ons weten.